Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας:

ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ: - Είναι το νέο αυτοκίνητο υδρογόνου της Toyota για να «αλλάξουν την κοινωνία»;

2014-08-13 20:23

Ο πρωθυπουργός Shinzo Abe λαμβάνει όχημα κυψελών καυσίμου πρωτότυπο της Toyota για ένα γύρισμα σε Kitakyushu τον Ιούλιο. Το αυτοκίνητο χρησιμοποιεί υδρογόνο ως καύσιμο και δεν εκπέμπει διοξείδιο του άνθρακα. © Kyodo

NAGOYA - Όλο και περισσότερο αυστηρούς περιβαλλοντικούς κανονισμούς σε μεγάλες αγορές παρακινώντας αυτοκινητοβιομηχανίες να αναπτύξουν μια νέα γενιά των οικολογικών αυτοκινήτων. Η Toyota Motor, η οποία άνοιξε το δρόμο στην εκλαΐκευση υβρίδια, είναι τώρα να αναδειχθεί ως η εταιρεία που θα φέρει το υδρογόνο που χρησιμοποιείται ως καύσιμο, τα οχήματα μηδενικών εκπομπών άνθρακα στην επικρατούσα τάση.

     Αυτοκίνητα που κινούνται με αυτό το άχρωμο, άοσμο αέριο δεν είναι ακριβώς νέα. Τι είναι νέο είναι η όχι-αρκετά-έτσι-αστρονομικό τίμημα του μοντέλου η ιαπωνική εταιρεία σχεδιάζει να κυκλοφορήσει κάποια στιγμή κατά το τρέχον οικονομικό έτος μέχρι τον επόμενο Μάρτιο. Αυτοκίνητο της Toyota θα πάει για περίπου ¥ 7.000.000 (67.500 δολάρια)? Πριν από μια δεκαετία, τα οχήματα κυψελών καυσίμου υδρογόνου υπολογίζεται να κοστίσει περίπου 100 εκατομμύρια γιεν.

     "Έχουμε αναπτύξει επιτέλους ένα αυτοκίνητο που μπορεί να αλλάξει την κοινωνία," Toyota Πρόεδρος Takeshi Uchiyamada είπε Shinzo Abe στα μέσα Ιουλίου, όταν ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε ένα σταθμό ανεφοδιασμού υδρογόνου στη δυτική πόλη της Kitakyushu.

     Η στρατηγική ανάπτυξης του Άμπε καλεί για την κατασκευή του υδρογόνου μια σημαντική πηγή ενέργειας για τη χώρα. Οι μεγάλες ποσότητες του αερίου που παράγεται εδώ ως ένα υποπροϊόν στο χάλυβα και σε εργοστάσια χημικών.   

     "Αντί της εισαγωγής αργού πετρελαίου, μπορούμε να επενδύσουμε στην ανάπτυξη και επέκταση της υποδομής παροχής υδρογόνου," Uchiyamada πρότεινε να Abe, το branding το νέο αυτοκίνητο "μια λύση στα ενεργειακά προβλήματα."

     Abe οδήγησε τον εαυτό της Toyota πρωτότυπο για περίπου δύο λεπτά. Επίσης, εξετάζεται ένα μηχανισμό σε πίσω τμήμα του αυτοκινήτου, που διαθέτει από νερό, το οποίο παράγεται το υδρογόνο παράγει ηλεκτρική ενέργεια. "Θα κάνουμε ένα all-out προσπάθεια για την προώθηση της" αυτοκίνητα κυψελών καυσίμου, ο πρωθυπουργός υποσχέθηκε. "Εμείς θα προσφέρει τουλάχιστον ¥ 2.000.000 (επιδοτήσεις) για κάθε μονάδα."

In-house ανάπτυξη

Toyota κατάφερε να φέρει τα κάτω το κόστος του αυτοκινήτου αναπτύσσοντας ορισμένες βασικές συνιστώσες για τη δική του.

     Όχημα κυψελών καυσίμου της Honda Motor χρησιμοποιεί μια δεξαμενή υδρογόνου που αγοράζονται από ένα εξειδικευμένο προμηθευτή. Toyota έκανε τη δική του δεξαμενή. Η εταιρεία βρήκε ένα μοναδικό τρόπο για την περάτωση ανθρακονήματα, δημιουργώντας μια δεξαμενή που είναι αρκετά ισχυρή για να αντέξει την πίεση μέχρι 700 bar. 

     Toyota βρήκε επίσης έναν τρόπο για να μειωθεί η ποσότητα του λευκοχρύσου που χρησιμοποιείται στη στοίβα, ο μηχανισμός που παράγει ηλεκτρική ενέργεια.Η δομή της στοίβας της Toyota διευκολύνει την αποτελεσματική χημική αντίδραση, και τα υλικά μπορούν να υποβληθούν σε επεξεργασία γρήγορα για να επιτρέψει την μαζική παραγωγή.

     Έτσι θα διαπραγματεύονται Ιάπωνες οδηγούς στην παλαιά τους αυτοκίνητα μαζικά; Δεν οποτεδήποτε σύντομα. Εκτός από την τιμή - ¥ 7.000.000 εξακολουθεί να είναι απότομη για το μέσο οδηγό - το μεγαλύτερο εμπόδιο για τα οχήματα κυψελών καυσίμου είναι η έλλειψη θέσεων για να ανεφοδιαστούν με καύσιμα. Μέχρι το τέλος του επόμενου Μαρτίου, η Ιαπωνία αναμένεται να έχουν μόνο περίπου 40 πρατήρια υδρογόνου.   

     Υδρογόνο είναι επίσης ακριβό. Δεν θα πάρει φθηνότερα ", εκτός εάν περισσότερες χρήσεις, όπως η παραγωγή ενέργειας, αναπτύσσονται," είπε ένας υπάλληλος της βιομηχανικής παραγωγής φυσικού αερίου.

     Έμποροι ενδιαφέρονται για την πώληση αυτοκινήτων κυψελών καυσίμου θα αντιμετωπίσει μια προστιθέμενη ¥ 5.000.000 δαπάνη για μια συσκευή για να ελέγξετε για διαρροές υδρογόνου.

Wide-ανοικτό διαγωνισμό

Παρ 'όλα αυτά, το νέο μοντέλο της Toyota φαίνεται σαν ένα παιχνίδι changer.

     "Δεν μπορούσα να πιστέψω στα αυτιά μου όταν άκουσα Toyota σκεφτόμουν για την πώληση οχήματος κυψελών καυσίμου για ¥ 7.000.000," στέλεχος της ομάδας της Νότιας Κορέας Hyundai Motor, δήλωσε.

     Hyundai έχει πωλήσει μια έκδοση υδρογόνου από Tucson όχημα ελεύθερου χρόνου της στους δήμους, όπως η πρωτεύουσα της Δανίας Κοπεγχάγη, και άλλων φορέων για το ισοδύναμο των περίπου ¥ 15000000.

     Ανταγωνιστές της Toyota, όμως, γνωρίζουμε ότι υπάρχει μια πολύ δρόμο να διανύσουμε. "Θα πρέπει να είναι δύσκολο να εξασφαλίσει κέρδη ¥ 7.000.000," η εκτελεστική Hyundai είπε. "Εμείς δεν αισθανόμαστε ότι πρέπει να παραδεχτεί την ήττα."

     Η αυτοκινητοβιομηχανία της Νότιας Κορέας έχει δημιουργήσει μια μαζική γραμμή παραγωγής για το αυτοκίνητο κυψελών καυσίμου σε εργοστάσιο στη νότια πόλη της Ουλσάν. Η εταιρεία σχεδιάζει να δώσει το έναυσμα για τη μίσθωση των ΗΠΑ φέτος, με στόχο να προχωρήσει 1.000 από τα αυτοκίνητα μέχρι το 2015.

     Μια σειρά από αυτοκινητοβιομηχανίες - Toyota περιλαμβάνονται - έχουν επίσης συνεργάζεται για την προώθηση της τεχνολογίας κυψελών καυσίμου.

     Nissan Motor συνεργάζεται με την Daimler της Γερμανίας και της Ford Motor των ΗΠΑ με στόχο την έναρξη ενός οχήματος κυψελών καυσίμου το 2017 "Οι τρεις από εμάς θα αναπτύξει τη στοίβα και το ρεζερβουάρ καυσίμου, καθώς," δήλωσε αξιωματούχος της Nissan.

     Honda σχεδιάζει να ξεκινήσει την πώληση το δικό της μοντέλο το επόμενο έτος, αλλά είναι, επίσης, μετέχοντας σε από κοινού ανάπτυξη με την General Motors. Toyota, εν τω μεταξύ, είναι αναπτυσσόμενες περιοχές με την γερμανική BMW. 

     "Από το συγκερασμό, οι αυτοκινητοβιομηχανίες θα είναι σε θέση να χρησιμοποιούν περισσότερο τα κοινά στοιχεία και χαμηλότερο κόστος," δήλωσε ο Satoshi Nagashima, ανώτερος συνεργάτης στο γερμανικό συμβούλων Roland Berger.

      Ανάμεσα σε όλες αυτές τις προσπάθειες, οι αυτοκινητοβιομηχανίες εξακολουθούν να διατίθενται πόροι για την κατανάλωση καυσίμου αυτοκίνητα βενζίνης και ηλεκτρικά οχήματα. Θα χρειαστεί χρόνος για να καθοριστεί ποια τεχνολογία προσφέρει τον καλύτερο συνδυασμό του πλανήτη-φιλικότητα και πρακτικότητα.

(Nikkei)