Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας:

Μήνυμα ένότητας σέ λαό καί βουλευτές

2012-11-06 14:07

 

 

Σε μια απολύτως δραματικών τόνων και άκρως ενωτική ομιλία ο Αντώνης Σαμαράς ενώπιον του κομματικού του ακροατηρίου κάλεσε τους βουλευτές της Ν.Δ., του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ να ψηφίσουν τα μέτρα, σκιαγράφησε ως καταστροφή το ενδεχόμενο απόρριψής τους, δεσμεύτηκε ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν άλλες περικοπές σε μισθούς ή συντάξεις, προχώρησε σε αποτίμηση του σύντομου βίου της τρικομματικής κυβέρνησης και «έκλεισε» το μάτι στις δυνάμεις του Κέντρου συμπεριλαμβάνοντας τα κόμματα της Κεντροαριστεράς στους επίδοξους αναστηλωτές της χώρας. 
«Να είστε περήφανοι για την παράταξή μας» είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. αποτίνοντας ωστόσο «φόρο» συμβολής και στις άλλες πολιτικές δυνάμεις που έχουν στηρίξει αυτή τη μεγάλη προσπάθεια, όπως χαρακτηριστικά είπε.
«Σε κάθε μεγάλη στιγμή μια χώρας υπάρχουν δύσκολες και επίπονες καταστάσεις. Σας καλώ να δώσουμε όλοι μαζί τη μάχη αποφασιστικά μαζί με όλους τους άλλους, που είναι μαζί μας» τόνισε ο πρωθυπουργός και εξέφρασε την εκτίμηση ότι από τη δοκιμασία αυτή η κυβέρνηση αλλά και η χώρα θα βγει πιο δυνατή.

Είπε για: 
ΠΑΣΟΚ - ΔΗΜΑΡ:
* «Καταλαβαίνω ότι κάποιοι που είναι μαζί μας διστάζουν αλλά κάνω έκκληση να μην κάνουν πίσω και να προχωρήσουμε όλοι μαζί».
* «Μαζί μας, τώρα πια, είναι και άλλες πολιτικές δυνάμεις. Που παρά τις μεγάλες διαφορές μας στο παρελθόν -και παρά τις τριβές που υπάρχουν πότε-πότε ανάμεσά μας, όπως είναι απολύτως φυσικό- παλεύουν κι αυτοί για να γίνει η μεγάλη ανατροπή. Και να αρχίσει η αναγέννηση αυτού του τόπου».
ΜΕΤΡΑ: 
* «Μισθοί και συντάξεις δεν θα ξανακοπούν». 
* «Το πρόβλημα δεν είναι αν θα περάσει το ένα ή το άλλο μέτρο, σκεφτείτε τι θα γινόταν αν δεν περνούσαν τα μέτρα. Είναι ένας εφιάλτης, που θα τον αποτρέψουμε».
* «Δεν γίνεται να παίρνουν οι εργατοπατέρες τεράστιες συντάξεις την ώρα που χιλιάδες συνταξιούχοι βλέπουν τα εισοδήματά τους να συρρικνώνονται. Όλα αυτά να τα ξεχάσουν, τελειώσανε».
* «Σκοπός μας είναι να εξοφλήσει το κράτος τις οφειλές προς τους ιδιώτες για να ξεκινήσει και πάλι η ανάπτυξη στο εσωτερικό και να χτυπηθεί η ύφεση».
* «Οι αποκρατικοποιήσεις θα γίνουν. Είναι προς το συμφέρον της χώρας».
Ε.Ε.:
* «Η συμφωνία με τους δανειστές περιλαμβάνει όρο για αποκατάσταση των αδικιών σε χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους όταν πιάσουμε και ξεπεράσουμε τους στόχους».

Επισκόπηση του κυβερνητικού βίου

Ο πρωθυπουργός, αποτιμώντας το έργο της κυβέρνησης, ανέφερε μεταξύ άλλων την:
1. Ανάκτηση της αξιοπιστίας της χώρας και τη σταθεροποίησή της στη ζώνη του ευρώ.
2. Ανάσχεση των φαινομένων γενικευμένης ανομίας.
3. Αποτελεσματική προσπάθεια πάταξης της λαθρομετανάστευσης.
4. Εφαρμογή του νόμου στα Πανεπιστήμια.
5. Περικοπή στα στρεβλά του πολιτικού συστήματος (περιορισμός μετακλητών υπαλλήλων στο Κοινοβούλιο, διερεύνηση δικαστικών υποθέσεων αναφορικά με πολιτικούς, μείωση αποδοχών σε όλους).
6. Βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος.