Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας:

ΚΟΙΝΩΝΙΑ: Σέ άπεργιακό κλοιό αύριο ή χώρα

2012-09-25 15:51

 

ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ

Kορυφώνονται αύριο, οι κινητοποιήσεις των συνδικάτων, ενόψει της οριστικοποίησης του νέου πακέτου των μέτρων, με την 24ωρη γενική απεργία που έχουν προκηρύξει η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος, (ΓΣΕΕ) και η Ανώτατη Διοίκηση Ενώσεων Δημοσίων Υπαλλήλων (ΑΔΕΔΥ).

Σε απεργιακό κλοιό αύριο η χώρα

Το απεργιακό συλλαλητήριο των συνδικάτων θα πραγματοποιηθεί, στις 11.00 το πρωί, στο Πεδίον του 'Αρεως, ενώ το ΠΑΜΕ έχει προγραμματίσει χωριστή συγκέντρωση στις 10.30 στην Ομόνοια.

Στην απεργία συμμετέχουν δημόσιοι υπάλληλοι, εργαζόμενοι σε εφορίες, πολεοδομίες, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και στις ΔΕΚΟ, εφοριακοί, καθηγητές και δάσκαλοι, γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό, έμποροι, δικηγόροι, μηχανικοί, τραπεζοϋπάλληλοι, ενώ οι δημοσιογράφοι, οι οποίοι απήργησαν την Δευτέρα, θα προχωρήσουν σε στάση εργασίας από τις 11.00 το πρωί ως τις 15.00 το μεσημέρι, με εξαίρεση τον χρόνο που θα αφιερωθεί στην κάλυψη των κινητοποιήσεων.

Από την πλευρά τους, οι επαγγελματικές ενώσεις των εμπόρων και των επαγγελματοβιοτεχνών, αποφάσισαν το κλείσιμο των επιχειρήσεων και των καταστημάτων, από το πρωί έως τις 3.00 το μεσημέρι, και καλούν τα μέλη τους να πάρουν μέρος στις συγκεντρώσεις.

Οι κινητοποιήσεις των εργαζομένων στα μέσα μεταφοράς, έχουν σχεδιασθεί έτσι, ώστε να μπορούν να εξυπηρετηθούν, όσοι θέλουν να πάρουν μέρος στις συγκεντρώσεις.

Από τις 9.00 το πρωί έως τις 9.00 το βράδυ, θα κυκλοφορήσουν τα λεωφορεία, τα τρόλεϊ, ο ηλεκτρικός και το Μετρό. Το τραμ θα εκτελεί δρομολόγια από τις 6.00 το πρωί έως τις 12.00 το βράδυ. Τα τρένα του ΟΣΕ και ο Προαστιακός δεν θα κινηθούν.

Στο μεταξύ την παράταση των κινητοποιήσεών τους, έως το τέλος του μήνα, αποφάσισαν οι φαρμακοποιοί της Αττικής, ενώ άλλοι 16 Σύλλογοι (Ρεθύμνου, Ιωαννίνων, Δωδεκανήσων, Πέλλας, Κερκύρας, Ηρακλείου, Ηλείας, Αργολίδας, Ευβοίας, Μαγνησίας, Λασιθίου, Ξάνθης, Έβρου, Μεσσηνίας, Θεσπρωτίας και Λακωνίας) δεν έχουν υιοθετήσει την απόφαση του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου για αναστολή της κινητοποίησης, με αποτέλεσμα χιλιάδες ασφαλισμένοι να είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν τα φάρμακά τους ή να τα αναζητούν σε άλλες περιοχές, όπου τα φαρμακεία χορηγούν με πίστωση.

Ακόμη, συνεχίζουν έως τις 20 Οκτωβρίου, τις κινητοποιήσεις δικαστές, εισαγγελείς, οι δικαστές του Ελεγκτικού Συνεδρίου, οι οποίοι θα διακόπτουν από τις 10 το πρωί έως το τέλος του ωραρίου.
Σε τριήμερη απεργία στις 26, στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου προχωρούν επίσης οι εφοριακοί, οι τελωνειακοί και οι εργαζόμενοι στο υπουργείο Οικονομικών.

Ποιοι απεργούν
•Δημόσιοι υπάλληλοι
•Εφοριακοί
•Δάσκαλοι- καθηγητές
•Προσωπικό Ταμείων
•Νοσοκομειακοί γιατροί
•Εργαζόμενοι σε νοσοκομεία, κέντρα υγείας και στο ΕΚΑΒ
•Εργαζόμενοι σε δήμους και νομαρχίες
•Εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ
•Τραπεζικοί υπάλληλοι
•Εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα
•Σιδηροδρομικοί
•Ναυτεργάτες

Πώς θα κινηθούν τα μέσα μεταφοράς
Τα λεωφορεία, τα τρόλει, ο Ηλεκτρικός Σιδηρόδρομος και το Μετρό θα κινηθούν από τις 09.00 το πρωί έως τις 9.00 το βράδυ της Τετάρτης. ΤοΤραμ θα εκτελεί δρομολόγια από τις 06.00 το πρωί έως τις 24.00.Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν τα τρένα του ΟΣΕ και οΠροαστιακόςενώ δεν θα εκτελούνται δρομολόγια στην γραμμή 3 τουμετρό Δουκίσσης Πλακεντίας - Αεροδρόμιο.

Κανονικά θα κυκλοφορούν τα ταξί, καθώς η ΠΟΕΙΑΤΑ εξέφρασε την αντίθεσή της σε απεργιακές κινητοποιήσεις μικρής διάρκειας με το επιχείρημα ότι δεν συμβάλλουν στην «ανατροπή της καταστροφής».

Δεμένα τα πλοία
Στην αυριανή 24ωρη απεργία ανακοίνωσε πως θα συμμετάσχει και η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία. Συνεπώς, δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία σε όλη τη χώρα από τις 12 τα μεσάνυχτα της Τρίτης μέχρι και τα μεσάνυχτα της Τετάρτης.

Στον χώρο της Δικαιοσύνης, η γενική συνέλευση της Ενωσης Δικαστών και Εισαγγελέων αποφάσισε να συνεχίσει τη διακοπή των συνεδριάσεων των ποινικών και πολιτικών δικαστηρίων (από τις 10 το πρωί έως τη λήξη του ωραρίου) μέχρι τις 20 Οκτωβρίου, οπότε σε νέα συνέλευση θα αποφασίσουν τυχόν περαιτέρω κινητοποιήσεις.

Εως 30/9 οι κινητοποιήσεις των φαρμακοποιών
Παράταση των κινητοποιήσεών τους έως το τέλος του μήνα αποφάσισαν, εξάλλου, οι φαρμακοποιοί της Αττικής την περασμένη εβδομάδα.

Σε ανακοίνωσή του ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αθηνών αναφέρει ότι εμμένει στις κινητοποιήσεις, προκειμένου «να αντιμετωπίσουν τη μνημονιακή βαρβαρότητα, να συνεχίσει να υπάρχει φαρμακευτική περίθαλψη στον τόπο μας, να συνεχίσουν οι ασφαλισμένοι να παίρνουν τα φάρμακα τους από τα ασφαλιστικά ταμεία με πίστωση και τα φαρμακεία να επιβιώσουν ως οικονομικές μονάδες».