Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας:

ΑΘΛΗΤΙΚΑ: Socceroos to Spain at World Cup

2013-12-06 22:23

Socceroos να παίξει στην Ισπανία, την Ολλανδία και τη Χιλή στο Παγκόσμιο Κύπελλο

Πηγή φωτογραφίας: AAP

Αυστραλία έχουν συνταχθεί για να παίξει πρωταθλητές κόσμου την Ισπανία στην ομάδα Β στην επόμενη φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο στη Βραζιλία.

Εναρκτήριο αγώνα του Socceroos στο τουρνουά θα είναι κατά της Χιλής σε Cuiaba στις 13 Ιουνίου.

Άλλους αγώνες της ομάδας της Αυστραλίας θα είναι εναντίον της Ολλανδίας στο Πόρτο Αλέγκρε στις 18 Ιουνίου και τον κόσμο No.1 Ισπανία στην Curitiba, στις 23 Ιουνίου.

Ισπανία σχήμα ως το μεγαλύτερο εμπόδιο για τους Socceroos των τριών αντιπάλων.

Πάταξη της Ολλανδίας 1-0 στο Παγκόσμιο Κύπελλο 2010 τελικό, οι Ισπανοί έχουν κυριαρχήσει κόσμο του ποδοσφαίρου τα τελευταία χρόνια, κερδίζοντας τις δύο τελευταίες εκδόσεις του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

Μπορούν να έχουν χάσει 3-0 στη Βραζιλία πρόσφατο τελικό του Κυπέλλου Συνομοσπονδιών, αλλά, με τους όμοιούς του Sergio Ramos, Andres Iniesta και Sergio Busquets και σε εκφοβισμό τους line-up, είναι μεταξύ των φαβορί στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014.

Η Ολλανδία, εν τω μεταξύ, ταξίδεψε μέσω των προκριματικών και διαθέτουν ονόματα όπως Manchester United αστέρι Robin van Persie στο πλευρό τους.

Χιλή χαμηλότερη σειρά κατάταξης των τριών αντιπάλων της Αυστραλίας στο No.15, αλλά εξακολουθούν να είναι πολύ πάνω από τα 59ο-κατετάγη Socceroos, τη χαμηλότερη κατάταξη πλευρά στο τουρνουά με 32 ομάδες.

Η Νότια Αμερικανοί εντυπωσίασε πρόσφατα σε ένα φιλικό 2-0 νίκη επί της Αγγλίας και έχουν Βαρκελώνη αστέρι Alexis Sanchez στο ρόστερ τους.

Socceroos προπονητής Ange Postecoglou είπε ότι προσβλέπει στην πρόκληση της αντιμετώπισης αυτών των αντιπάλων υψηλής ποιότητας.

"Εμείς πάμε να δούμε κάποια καλό ποδόσφαιρο στην ομάδα μας, αυτό είναι σίγουρο», είπε Postecoglou SBS.

"Υπάρχει κάποια μεγάλα έθνη του ποδοσφαίρου καθώς και η δουλειά μας είναι να παίξουμε το ρόλο μας. Είναι μια τεράστια πρόκληση για εμάς, αλλά για ένα έθνος σαν το δικό μας που είναι ακριβώς αυτό που θέλουμε.

"Έχουμε μια ευκαιρία να κάνουμε κάποιες πρωτοσέλιδα όταν το Παγκόσμιο Κύπελλο έρχεται γύρω."

Postecoglou δήλωσε ότι οι τρεις αγώνες θα χρησιμεύσει ως πολύτιμη εμπειρία για τα τέλη του.

"Γνωρίζουμε τι η Ισπανία είναι όπως και οι Ολλανδοί έχουν πάντα παίξει καλό ποδόσφαιρο και σε αυτή την εκστρατεία κατατακτήριες Χιλή ήταν εξαιρετική», είπε.

"Έτσι, εκεί πρόκειται να είναι κάποια πραγματική ποδοσφαιρική προκλήσεις μπροστά μας. Θέλουμε να συνεχίσει να αυξάνεται και να πάρει την καλύτερη και αυτό είναι τα μέτρα μας."

Ο νέος προπονητής είπε στους παίκτες του όλα θα απολαμβάνοντας την ευκαιρία να παίξει μερικά από τα κορυφαία έθνη του κόσμου για το μεγαλύτερο στάδιο της όλα, ακόμη και αν κανείς δεν θα πρέπει να περιμένουμε να κάνουν καλά.

"Δεν θα είναι ένας από τους παίκτες μας, οι οποίοι δεν θα πρέπει να προσβλέπει σε αυτό το πάρα πολύ», είπε.

"Να παίξουμε καλύτερες ομάδες του κόσμου γι 'αυτό θα πάω σε ένα Παγκόσμιο Κύπελλο.

"Ο καθένας θα πρέπει να μας διαγραφής σε αυτή την ομάδα, η οποία είναι νομίζω είναι λογικό.

"Αλλά από την πλευρά μας, έχουμε μερικές μεγάλες ευκαιρίες για να δείξει στον κόσμο ότι μπορεί να παίξει κάποιο καλό ποδόσφαιρο για τις καλύτερες χώρες στον κόσμο.

"Η ομάδα μας φαίνεται το πιο δύσκολο όμιλο, αλλά ελπίζω ότι θα είναι η ομάδα που παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο και θα παίξουμε το ρόλο μας σε αυτό."

Οι Socceroos επέλεξαν τη μικρή παράκτια πόλη Vitoria, κάποια 500 χιλιόμετρα βόρεια του Ρίο ντε Τζανέιρο, ως βάση τους για το τουρνουά διάρκειας ενός μήνα.

Αυστραλία θα παίζει δύο παιχνίδια στο νότιο τμήμα της χώρας στην Curitiba κατά της Ισπανίας και στο Πόρτο Αλέγκρε - το νοτιότερο από όλα τα 12 διοργανώτριες πόλεις - κατά των Κάτω Χωρών.

Το άλλο ματς του ομίλου κατά της Χιλής σε Cuiaba βρίσκεται στην κεντρική Βραζιλία.

Postecoglou είπε, ενώ εξακολουθούν να υπάρχουν συζητήσεις που θα είχε ήταν απίθανο Βιτόρια θα αλλάξει καθώς οι Socceroos προτιμώμενη βάση.

"Νομίζω ότι είναι λογικό για μας να μείνει εκεί», είπε.

«Όσον αφορά τη θέση είναι πιθανώς τόσο καλό όσο μπορούμε να πάρουμε και από την άποψη του κλίματος δεν πρόκειται να παίζει σε κάθε περιοχή που θα είναι θερμότερος από ό, τι όταν είμαστε εκπαίδευση, ή πιο υγρός.

"Έτσι, από την άποψη αυτή, γεωγραφικά είναι πιθανώς ένα καλό σημείο για εμάς."