Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας:

Άπαγόρευσε "Θεοδωράκη" ό δήμαρχος τής Λαμίας

2012-10-27 18:19

 

 Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στη Λαμία με το Δήμαρχο της πόλης να «κλείνει» την έκθεση που  οργάνωσε ο καθηγητής Ε.Βαρλάμης, για να τιμήσει τον Μίκη Θεοδωράκη. Ο Δήμαρχος Λαμίας Γιώργος Κοτρωνιάς, σύμφωνα με τον υπεύθυνο της έκθεσης «Άξιον Εστί ο Μίκης Θεοδωράκης», άλλαξε το λουκέτο της έκθεσης !

 

Όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι της Παρασκευής όταν ο Παύλος Τροχόπουλος είδε τον Δήμαρχο να βάζει λουκέτο, χωρίς να δώσει την παραμικρή εξήγηση στους διοργανωτές που προσπαθούσαν να καταλάβουν τι συμβαίνει. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι κανείς δεν γνώριζε το παραμικρό ενώ δεκάδες πολίτες που ήθελαν να επισκεφτούν την έκθεση έφτασαν εκεί όμως οι πόρτες ήταν κλειστές και κανείς δεν μπορούσε να τους δώσει μια εξήγηση.


Ο κ. Τροχόπουλος μετά από συνεννόηση, που είχε με τον καθηγητή Ευθ. Βαρλάμη και τον νομικό του σύμβουλο, πήγε στο Αστυνομικό Τμήμα της Λαμίας και κατέθεσε μήνυση κατά του Δημάρχου προσωπικά.

Διαβάστε το δελτίο τύπου το οποίο θα έδινε στη δημοσιότητα του Πειραματικού Εργαστηρίου Βεργίνας με το οποίο ουσιαστικά ανακοίνωνε τη διακοπή λειτουργίας της έκθεσης.


«Βρισκόμαστε στη δυσάρεστη θέση να ανακοινώσουμε τη διακοπή της λειτουργίας της έκθεσης «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ Ο ΜΙΚΗΣ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ» του Καθηγητη Ε. Βαρλάμη παρά την προγραμματισμένη διάρκεια της έκθεσης μέχρι αρχές Δεκεμβρίου 2012.
Ζητούμε συγνώμη από τους κατοίκους της πόλης αλλά είμαστε αναγκασμένοι να προσφύγουμε στην κίνηση αυτή λόγω της αδιαφορίας που υπάρχει από την πλευρά του δήμου και παρά τις επιστολές που στείλαμε σχετικά με τις εκκρεμότητες που υπάρχουν για την οργάνωση και λειτουργία της έκθεσης.
Η μέχρι σήμερα λειτουργία της έκθεσης είναι πολύ θετική εάν λάβουμε υπόψη τις εντυπώσεις των επισκεπτών αλλά και την προβολή του μεγάλου αυτού γεγονότος από τα μέσα ενημέρωσης και τα τοπικά αλλά κυρίως των Αθηνών που είναι και μία σημαντική προβολή της πόλης της Λαμίας.


Σχετικά με τον αριθμό των επισκεπτών θα πρέπει να ενημερώσουμε ότι ποτέ το Πειραματικό Εργαστήρι Βεργίνας δεν ανέλαβε επίσημα την προβολή και την λειτουργία της έκθεσης, αλλά έχοντας διάθεση να υποστηρίξουμε, προσφέραμε αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες μας μέχρι τώρα και μάλιστα με όλο μας τον ενθουσιασμό για το μεγάλο αυτό καλλιτεχνικό και κοινωνικό έργο.
Όσο για το θέμα της μικρής επισκεψιμότητας θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι γι αυτό το λόγο οι μεγάλες εκθέσεις διαρκούν μεγάλα διαστήματα διότι ο καλύτερος τρόπος προβολής είναι η μετάδοση των θετικών εντυπώσεων από τους επισκέπτες, κάτι που ήδη γινόταν και στην έκθεση της Λαμίας.Το λυπηρό είναι ότι η επιπόλαιη αυτή συμπεριφορά του δήμου στερεί από τους πολίτες της Λαμίας να βιώσουν ένα μοναδικό διεθνές έργο που θα ταξιδέψει σε μεγάλες πόλεις όλου του κόσμου διαφημίζοντας με τον καλύτερο τρόπο την δύναμη που έχει ο σύγχρονος ελληνικός πολιτισμός.
Η παρουσίαση αυτή πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά παγκοσμίως στη Λαμία εξαιτίας της συναισθηματικής σχέσης που έχει ο Καθηγητής Βαρλάμης με την περιοχή αφού ο πατέρας του καταγόταν από το Παλαιόκαστρο Φθιώτιδος. Ο ίδιος προσωπικά ο κύριος Βαρλάμης δεν είχε και δεν έχει καμία σχέση με την οργάνωση και την λειτουργία της έκθεσης».