Newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας:

Άντιπαράθεση Σ.Κεδίκογλου - ΣΥΡΙΖΑ γιά τά κτήρια τής ΕΡΤ στήν Κατεχάκη

2012-10-10 21:25

 

 

 
 Αντιπαράθεση Σ. Κεδίκογλου-ΣΥΡΙΖΑ για τα κτήρια της ΕΡΤ στην ΚατεχάκηΑντιπαράθεση Σ. Κεδίκογλου-ΣΥΡΙΖΑ για τα κτήρια της ΕΡΤ στην Κατεχάκη Φωτογραφία αρχείου
 

Δημήτρης Άλεξόπουλος.

Νέα αντιπαράθεση μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και του κυβερνητικού εκπροσώπου, προκαλεί η παραχώρηση κτηρίων της ΕΡΤ στην οδό Κατεχάκη στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης για τη στέγαση υπηρεσιών του.

Με ανακοίνωση του ο ΣΥΡΙΖΑ, κατηγορεί τόσο την διοίκηση της ΕΡΤ, όσο και τον αρμόδιο υπουργό Τύπου και κυβερνητικό εκπρόσωπο, Σίμο Κεδίκογλου, ότι παραχωρούν τις κτηριακές εγκαταστάσεις και ειδικά τα υπερσύγχρονα στούντιο για να μετατραπούν σε Κέντρο Υποδοχής Αλλοδαπών, κάνοντας ουσιαστικά λόγο για την δημιουργία στρατοπέδων συγκέντρωσης σε κτήρια που αποτελούν περιουσία της Δημόσιας Τηλεόρασης.

Απαντώντας ο κ. Κεδίκογλου, αφού τονίζει ότι τα κτήρια θα στεγαστούν οι επιτροπές παροχής ασύλου, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το οξύτατο πρόβλημα λαθρομετανάστευσης, τονίζει ότι εάν η ΕΡΤ δεν διευκόλυνε το ελληνικό Δημόσιο, τότε αυτό θα επιβαρυνόταν με εκατομμύρια επιπλέον δαπάνες για να ανταποκριθεί στις ευρωπαϊκές προδιαγραφές αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισημαίνει τέλος ότι το υπερσύγχρονο στούντιο της ΕΡΤ στην οδό Κατεχάκη θα συνεχίσει να μεταδίδει και μάλιστα εμπλουτισμένο - το πρόγραμμα της ΕΤ1 και τα κτήρια που θα παραχωρηθούν περιέχουν εγκαταστάσεις που ελάχιστα έχουν χρησιμοποιηθεί τα τελευταία χρόνια.

Η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ

«Το σχέδιο για την απαξίωση της Δημόσιας Τηλεόρασης, συνεχίζεται. Η τρικομματική διοίκηση της ΕΡΤ, η οποία επιμένει να συμπεριλαμβάνει στην ατζέντα των συνεδριάσεών της την «παραχώρηση» κτιριακών εγκαταστάσεων της Κατεχάκη στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Ήδη, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη συνοδευόμενος από τον αρμόδιο υπουργό Τύπου, πραγματοποίησαν επίσκεψη –αυτοψία στα στούντιο της ΕΤ1, προκειμένου να δουν ποιες είναι οι κατάλληλες εγκαταστάσεις για να μετατραπούν σε Κέντρο Υποδοχής Αλλοδαπών (σ.σ.στρατόπεδο συγκέντρωσης).

Υπενθυμίζουμε στην Διοίκηση της ΕΡΤ ότι:

-διορίστηκε για να διεκπεραιώνει ζητήματα που αφορούν στη Δημόσια Τηλεόραση και όχι του Υπουργείου Δημόσιας Τάξης.

-διορίστηκε για να ασχοληθεί με την ενημέρωση και την παραγωγή πολιτιστικού και εκπαιδευτικού έργου, όχι για να «χτίζει» στρατόπεδα για μετανάστες.

-διορίστηκε για να «ξαναζωντανέψει» την ΕΤ1 την οποία «απονέκρωσε» ο προηγούμενος Υπουργός Τύπου, κ. Μόσιαλος.

-διορίστηκε για να στηρίξει τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση και όχι να την τεμαχίζει και να την ξεπουλά κομμάτι-κομμάτι.

-διορίστηκε για να αξιοποιήσει τη δημόσια περιουσία και όχι να την παραχωρεί για αλλότρια συμφέροντα.

Όσο για τον νυν Υπουργό Τύπου κ. Σίμο Κεδίκογλου, να επισημάνουμε την ανακολουθία των λόγων και των έργων του. Όταν από την προηγούμενη Διοίκηση της ΕΡΤ ετέθη για πρώτη φορά το θέμα της παραχώρησης των studio για αλλότριες δράσεις, τότε το είχε καταδικάσει και είχε διαμαρτυρηθεί. Σήμερα πρωτοστατεί. Του υπενθυμίζουμε ότι η ΕΤ1 ανήκει στην ΕΡΤ και όχι στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη».

Η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμου Κεδίκογλου

«Απαντώντας στις ανερμάτιστες αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ περί της παραχώρησης κτηρίων της ΕΡΤ ΑΕ στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Σίμος Κεδίκογλου δήλωσε τα εξής:

2. Στα κτήρια που θα παραχωρηθούν στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη δεν θα δημιουργηθούν «στρατόπεδα συγκέντρωσης», όπως αναφέρει ηθελημένα παραποιώντας την πραγματικότητα ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά θα στεγαστούν οι επιτροπές παροχής ασύλου, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το οξύτατο πρόβλημα λαθρομετανάστευσης, σύμφωνα με τους ευρωπαϊκούς κανόνες. Πιστεύαμε ότι ακόμα και ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα είχε αντίρρηση σε μια τέτοια αντιμετώπιση, αλλά φαίνεται ότι προτιμά την παράταση της σημερινής εκρηκτικά αδιέξοδης κατάστασης από την οποία προφανώς προσδοκά κομματικά οφέλη.

3. Εάν η ΕΡΤ ΑΕ δεν διευκόλυνε το ελληνικό Δημόσιο, τότε αυτό θα επιβαρυνόταν με εκατομμύρια επιπλέον δαπάνες για να ανταποκριθεί στις ευρωπαϊκές προδιαγραφές αντιμετώπισης της λαθρομετανάστευσης. Προφανώς ο ΣΥΡΙΖΑ επιθυμεί - και πάλι- τα επιπλέον βάρη να τα φορτωθούν οι Έλληνες πολίτες.

4. Ως τομεάρχης ΜΜΕ στην αντιπολίτευση, είχα επιμείνει στην ανάγκη να διατηρηθεί σε λειτουργία το υπερσύγχρονο στούντιο της ΕΡΤ στην οδό Κατεχάκη καθώς επίσης να συνεχίσει να μεταδίδεται- και μάλιστα εμπλουτισμένο - το πρόγραμμα της ΕΤ1. Και τα δύο υλοποιούνται. Τα κτήρια που θα παραχωρηθούν περιέχουν εγκαταστάσεις που ελάχιστα έχουν χρησιμοποιηθεί τα τελευταία χρόνια. Η δε επικείμενη μετάβαση στην ψηφιακή εποχή θα τα καταστήσει ουσιαστικά ανενεργά.

Κατόπιν αυτών, παραδίδουμε τις αιτιάσεις του ΣΥΡΙΖΑ στην κρίση των Ελλήνων πολιτών».